2008 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

virtualus kritinis dizainerių show

Visapussiai multi-pulti talentingi dizaineriai nusprendė apimti naujas kūrybines erdves: BLOG'o skonio parodines apžvalgas. Čia aiškiai pasireiškia Šizofreninis bohemarojus - suskaidyta asmenybė ir tikėjimas visagaliu talentu.

Sudėtinga intelektualine kalba jie griežtai apibrėžia kolegoms ir visiems dizainerių patarimų klausantiems, kas yra kas šiuolaikiniame mene mūsų provincijoje:

tryliktas penktadienis - bloga diena būti menininku...

2008-06-14 10:17

Vakar mokytojų namų kiemelyje vyko senjorų dainų šventė. O mes, nekreipdami dėmesio į šį sukrečiantį faktą nuėjome į Vartų galerijoje vykstančia paroda "Patriotai". Paroda, be abejo - visiškas šūdas. Apskritai, net ne šūdas, o visiškas bet kas.

Niekas.

Šiukšlės.

Pacituosiu: ["menininko" vardas iškirptas, kad nereklamuot šūdo] iš senų autentiškų medžiagų sukurtais natiurmortais-daiktais lyg per miglą leidžia prisiliesti prie patitos meditacijos plenere lietuviškoje provincijoje.

Iliustracijas pridedu:



Na kaip, jaučiat prisilietimą prie didžiojo menininko meditacijos? Čia, sumažintos jos dar pusė B, bet patikėkit, natūroje atrodo labai nykiai.

Kito šiukšlių menininko darbą šiek tiek patiuninau coffee-inn puodeliu, nes who cares, anyway ;)



Paroda, žinoma, buvo visiškai tuščia.



Tada buvome Pamėnkalnio galerijoje. Ten eksponuojami kelių merginų tapybos darbai. Visi darbai, žinoma, liūdni, negražūs, neįdomūs ir depresovi. Juodų makaliūzių autorės akivaizdžiai yra visiškai be idėjų ir tinginčios daryti kokius nors ieškojimus. Komerciškai, manau, tai yra visiškas fiasko, nebent darbus norėtų įsigyti koks nors pokominis-priešsuisaidinis milijonierius ;)

Galerija, taip pat visiškai tuščia.



Na, o vakare nuėjome į ŠMC, kur buvo ["menininko" vardas iškirptas, kad nereklamuot šūdo] parodos atidarymas. Tai, kas ten buvo demonstruojama, buvo ne menas, o vėlgi - bet kas. Iliustracijų nepridedu, nes whatever.

Pabaigai, kad nenusidepresuot totaliai, pridedu keletą iliustraciją iš vaikų parodos. Really, very nice and good. Enjoy!



Išsiilgusiems tikro meno ir neištrūkstantiems iš dulkėtų Vilniaus labirintų galiu parekomenduoti pabrausinti po meno aukcionų websaitus - ten galima rasti super dalykų.

Pakomentuokit ką nors, įdomu būtų gauti kokį nors feedbacką. Ypač vertinsiu neįvertintų šūdmenininkų komentarus ;)

Sėkmės!"

Įspūdinga parodų apžvalga turėtų išeiti iš virtualios erdvės ir gulti ant popieriaus knygoje storais viršeliais ir blizgančiu popieriumi, kuri vadintųsi "Meno smūgis" ar "Dailės dūris".

Naujoji dizainerių-intelektualų-menotyrininkų-bloggerių karta stipriai prisideda prie lietuviškos cha(ku)ltūros lygio kilimo.

Sėkmės!

5 komentarai:

ghost rašė...

Daug teisybes, bet tai sunku ir paciam i toki suda neiminti, o blogas tikrai vertas demesio skaitysiu ir toliau. Sekmes.

Beje knyga gera ideja ;]

Metras Penkiasdešimt rašė...

shudas prikibes and D&G bato dizenri tik puoshia

ghost rašė...

sudas smirda dar, o tai jau nepuosia tikrai

Anonimiškas rašė...

xui bled naxui, skaitow ash tajp

Anonimiškas rašė...

taip blogas vertas demesio. lauksim nauju apzvalgu, panevezys su jumis!